Asbestsanering

Vanwege haar slijtvaste en resistente eigenschappen werd asbest ooit beschouwd als een wondermateriaal. Asbest komt dan ook in allerlei vormen voor variƫrende van plaatmateriaal tot kit en pakkingen.

In de loop der jaren bleek echter dat in asbest een verborgen gevaar schuilde, namelijk de asbestvezels zelf. Zodra de minuscule vezels van asbest het lichaam binnendringen kunnen ze vrijwel ongestoord schade toebrengen. In 1994 kwam er een algemeen verbod op de toepassing van asbest en sindsdien dienen er strenge regels opgevolgd te worden bij het verwijderen van asbest.

Wanneer moet asbest verwijderd worden?
Er is op het moment geen verplichting om alle asbest in uw gebouw preventief te verwijderen. De Nederlandse overheid heeft echter afgesproken dat tegen 2024 al het asbest in daken, zoals golfplaten en dakbeschot, verwijderd dient te zijn. Voor andere toepassingen geldt over het algemeen dat deze met spoed verwijderd dienen te worden als ze beschadigd zijn geraakt.

Totaaloplossing
Dankzij een jarenlange ervaring met het verwijderen van asbest is Couwenbergh in staat om u te ontzorgen bij het gehele traject. Zo kunnen we zorg dragen voor de uit te voeren onderzoeken, vereiste vergunningen, het verwijderen en afvoeren van het asbest. Na afloop ontvangt u van ons een verklaring van een onafhankelijk laboratorium dat de aanwezige asbest is verwijderd.

Veilig en verantwoord
Als erkend asbestverwijderingsbedrijf beschikt Couwenbergh over de juiste kennis en specialistisch materieel om asbest veilig en verantwoord te verwijderen. Voor elk project, of het nu gaat om een golfplaten dak of het reinigen van asbest besmette installaties, worden bijzondere arbeidshygiƫnische maatregelen genomen en is er continu toezicht door een deskundig toezichthouder.

Wilt u meer weten over asbestsaneringen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.