Sloopwerkzaamheden Keulse Barrière verlopen voorspoedig

Venlo – De sloopwerkzaamheden van het voormalige douanekantoor aan de Keulse Barrière verlopen voorspoedig. Binnenkort kan er dan ook begonnen worden met het verwijderen van de funderingen. Omwonende zullen hier te zijner tijd over geïnformeerd.

Wat gebeurt er zoal met de uitkomende materialen?
Een breed scala aan inventaris, zoals meubels en douchevoorzieningen, wordt inmiddels elders hergebruikt. Installaties die nog gereviseerd kunnen worden worden veelal bij onze revisie-partners aangeboden om ze weer nieuw leven in te blazen.

Steenachtige materialen, zoals metselwerk en beton, wordt afgevoerd naar een breekinstallatie die deze verkleint tot granulaten. Granulaten worden als grondstof gebruikt voor het maken van nieuwe beton maar ook als funderingslaag bij het aanleggen van wegen. Ook metalen worden in hoogovens gerecycled tot bruikbare materialen.

Slechts een klein deel van de materialen, zoals asbest en TL-buizen, kan helaas niet meer hergebruikt worden. Deze worden dan ook op bij door de overheid erkende verwerkers aangeboden ter vernietiging of stort.